Частните съдебни изпълнители се превърнаха в символ на разграбването на народа

Автор: адвокат Десислава Филипова

Законодателството ни крие опасни капани, в които заложник е българския гражданин и неговото имущество.

От години работя за отмяна на чл. 417 от ГПК и за реформа в правилата за принудително изпълнение, заради които бяха унищожени много човешки съдби и се разграбва имуществото на българите.

Поредните измами, извършени в благодатната среда на нормативната бухалка чл. 417 от ГПК предизвикаха поредния обществен дебат и ясно показват на законодателя, че това нефелно законодателство трябва да бъде отменено!

Българинът бива съден по бързата писта, без да има право да се яви на съд и да защити правата си. Чл. 417 от ГПК противно на справедливостта, която е заложена в правото, създава презумпция за вина, процесът е обърнат с хастара нагоре.

Осъждат гражданина, запорират му заплатата, сметките, възбраняват му имотите и той тепърва трябва да доказва, че е невинен. Но оставен без средства, той не може да се защити.

Депутатите в следващото НС трябва да докажат, че наистина са народни представители и да отменят този член, екзекутирал стотици хиляди граждани и техните семейства и бизнес!

Трябва да реформират радикално и съдебното принудително изпълнение, тъй като частните съдебни изпълнители се превърнаха в символ на разграбването на народа.

В противен случай тези депутати няма да представляват народа си, а частни лобистки интереси. Ще бъдат поредните национални предатели, които трябва да бъдат изметени!