Чрез задължителното гласуване ГЕРБ си осигуряват вечно печелене на изборите

В България около 50% от имащите право на глас са отвратени от политическата система в страната и те не виждат бъдеще чрез нея. Тези хора не гласуват, защото няма за кого да гласуват. В същото време парламентарната мафия реши да ги лиши от правото си на вот, като измисли глупостта със задължителното гласуване. Така на практика още при президентските избори тези около 50% ще бъдат изхвърлени от системата и няма да имат право на вот. Това се получава така, понеже партийните хитреци са измислили правилото, че при две негласувания и повече няма да имаш право на глас. При президентските избори се получават точно две гласувания – на самите тях и на последвалия балотаж.

Какво се цели с това?

Негласуващите са голяма заплаха за управляващото статукво, понеже те може при други условия да се решат да гласуват. Това обаче би объркало сметките на партийното статукво, която сякаш се е наговорило вече как да си преразпредели властта и хляба в страната.

На тези президентски избори електоратите на всички партии ще се мобилизират до краен предел, понеже това ще бъдат хората, които ще имат в бъдеще право на глас. В тази ситуация обаче се запазва статуквото и при евентуални предсрочни парламентарни избори през пролетта на 2017 г. ГЕРБ ще ги спечелят отново, понеже потенциалният наказателен вот срещу тях няма да е гласувал на президентските избори и така ще са му отнети правата да гласува при следващите избори.

Това е хитър ход на управляващата сган на ГЕРБ и останалите партии на статуквото. По този начин и ДПС и ДОСТ ще утвърдят електората си, понеже не си мислете, че турците няма да бъдат подкарани под строй към урните.

Реално погледнато чрез закона за задължителното гласуване статуквото успя да се утвърди и да премахне заплахата в лицето на отвратените от него и негласуващи български граждани.