Цветан Цветанов: Прекалено дълго време трупах несправедливо негативи

Прекалено дълго време трупах несправедливо негативи.

В чисто човешки план винаги съм бил абсолютно достъпен за всички хора, помагал съм на абсолютно всички тези, които имат нужда.

Затова в момента получавам такава подкрепа и затова тези хора са част от проекта ни. По-важното е, че когато искаш да направиш нещо, трябва да го направиш със съответните експерти, да няма това лидерство, което го има в стария политически проект – ГЕРБ.

Това заяви в ефира на бТВ Цветан Цветанов.

Трябва да има възстановяване на парламентаризма и на инстуционалното координиране по важни теми, които са свързани с националната сигурност, коментира той.

В задкулисие не съм участвал и последните две години доказват това, допълни Цветанов.

Не мога да твърдя, но мога да кажа, че се създадоха условия, които да бъдат в услуга на определени икономически интереси. Това, което искаме да прекратим е фирма Автомагистрали, която от близо две години работи. Парите на данъкоплатците се вливат в тази държавна фирма и след това те се разпределят на съответни фирми, които изпълняват определени поръчки, но без да се провежда конкурс. Има заобикаляне. Дават се поръчките на тези, които могат да обслужат определени интереси. Много са бизнесите, които бяха съсипани по този начин, коментира той.

Това, което е тревожно в момента и е във връзка с предстоящите избори е „Информационно обслужване“. Има тревожност в много хора дали тези изборои ще се проведат честно и дали няма да има някаква злоупотреба. Защото всичко, което би могло да гарантира прозрачността на изборния процес, то се саботира от днешното статукво и дори едно видеонаблюдение, което няма лошо да заснеме момента на преброяването не се допуска. Защо – защото там могат да се направят манипулации, да се опорочат протоколите. Не е нормално ЦИК да да заседава под постоянно видеонаблюдение и в един момент ти да го ограничиш, в най-важния момент, когато се броят гласовете в изборната нощ. Това би била гаранция за прозрачност на провежданите избори, посочи Цветанов.

Източник: Petel.bg