Да се благодарите, че към летището не концесионирахме и София заедно със софиянците, щяхте да видите тогава

БАВНОРАЗВИВАЩИЯТ СЕ

Бавноразвиващо се, както някакъв хакер нарекъл правителството ни, не е непременно обидно заключение.

Ако си обикновена мутра и се развиваш бавно в йерархията, не значи непременно, че си тъп. Може да си по-хитър, да се правиш на по-милозлив, да не искаш да трошиш пред свидетели ръце и крака и затова да напредваш по-бавно и методично.

В тази връзка определението на хакера може да бъде сметнато и за похвала към управляващите. Те си знаят какви още мръсотии можеха да ни стоварят на главите. Не бързат обаче, изчакват. бавно развиват перспективите. Имат огромен резерв от гадости, могат съвсем да разрушат страната, но не трябва да се бърза. По-бавно, по-постепенно. Съобразяват се с хората, внимават за общественото мнение. Мислите ли, че не могат да крадат два пъти повече ? Могат, и три пъти повече могат, но не бързат. Защо им е да се да грабят на юруш, като няма кой да им пипне набелязаното.

Дали били два милиарда за самолетите. И три, и четири щяха да дадат, ако им бяха наредили. Кугърите и Спартаните не били вършили никаква работа. Те и тези няма да свършат повече, затова доставката се развива бавно – я дойдат след 4-5 години, я парите потънат някъде.

Дали били летището на концесия без пари. Да се благодарите, че към летището не концесионирахме и София заедно със софиянците, щяхте да видите тогава. Пак мислим да го направим, но без да бързаме, по-нататък, и не на германците, а на комшиите.

Ако ги сритат отвън, могат и да се разфучат. Ето, предводителят на бавноразвиващите се бързал да предплати самолетите, не обичал чуждите борчове. Иначе милиардите, които е взел като заеми, не са негови, нищо че ги харчи той и съвсем няма да бърза да ги връща.

Васил Василев, Фейсбук