Да спасим децата си, да спасим държавата си и достойния живот на всеки българин!

Простотията, невежеството и престъпното мислене се подадоха и наложиха като модел в България, пише Кристиян Коев

Живеем в държава , която в цикъл на няколко десетилетия си убива интелигенцията.

Това се е случило по време на тоталитаризма, случва се и сега. Поне по времето на тоталитаризма похватите са били силови и явни, а сега са подмолни, планирани и много по-жестоки с бавна агония. През целия преход целенасочено се мачкаше интелигенцията. Това продължава и до ден днешен.

Простотията, невежеството и престъпното мислене се подадоха и наложиха като модел в България. Невъзпитания, простия и безскрупулния ги наричахме „пробивни“. Държавата по най-жесток начин намаляваше средствата за култура и образование, докарвайки до нищета цялата интелигенция в страната. Стигна се дотам, че всеки интелигент, ако е жена, я приемаха за луда, ако е мъж, то задължително е хомосексуалист. Защо ли?! Защото говорят за неразбираеми неща на пробивните, свързани с духа, душата, любопитството, знанието, философията и мъдростта.

Много от тези хора станаха клошари, а други просто живуркат, за да оцелеят. По-младите станаха учители, журналисти, а късметлиите заеха постове във висшите учебни заведения. Журналистите се вляха в „независимите“ български медии със смешни заплати и невъзможност да изразяват мнението си или да работят като истински професионалисти, а като „пощенски кутии“- кой какво е казал от „пробивните“ на деня.

Музиканти, цели театри и оркестри ги докараха до „просешка тояга“. Ако някой остана и продължи да изпълнява професията си, бе единствено от любов към изкуството. Кой го направи? Политическата класа, която 27 години убива и мачка българската интелигенция. Станахме свидетели на това как министър-председател нарече учените от БАН „синодални старчета“.

Лекарите ги превърнаха в счетоводители! Не могат дори да ти помогнат, ако не си подпълнят „бумагите“, а през това време дали ще умреш, няма значение, защото пак някой политик е създал така закона.

За писатели, поети и художници въобще да не говорим. „Пробивните “ дори не са прочели една книга, а за картини знаят единствено, че на умрял художник творенията са по-скъпи.

След 27 години на унищожение вече се успокоиха родните „пробивни“ властимащи и директно заплашват и унижават журналисти, учени или просто възпитани и културни хора. Защо ли? Защото интелигенцията в световната история през вековете е била мотор на всички революции, преврати и идеологии.

Най-голямата опасност за всяка власт, е интелигенцията и мислещите, и знаещи хора, които не се интересуват само от предмети и пълна маса с храна. Да не говорим, че съвременният български политик в по-голямата си част е нищо друго от „пробивните“ с липса на ментални и духовни интереси и точно те ни управляват и решават дневния ред на собствения ни живот.

Надяваме се това да се промени и да е останала искрица достойнство и сили за противодействие в смачканата от държавата ни интелигенция и да се обедини в нашия отчужден живот за противодействие на простащината, първичността, непросветеността, духовната и умствената бедност на родните политици чрез медии, организации, журналисти, писатели, карикатуристи, музиканти, учени, учители, художници, лекари и всички мислещи граждани, защото България стигна дъното.

Да спасим децата си, да спасим държавата си и достойния живот на всеки българин!

Източник: nbox.bg