Дачков: Плевнелиев е образ на цялата псевдодясна, комсомолска по дух и произход потрес

Плевнелиев – напълно нелеп. Хвана ме срам. Говори за себе си, как се е чувствал през мандата, какво е преживял, какво е закусвал и в колко си е лягал. Разказа как е прекарал летния лагер. „Дадох, но не взех“ – явно вземането и даването му е тема и прозвуча като да е леко прецакан.

После цитира Айнщайн за мира и в този момент си помислих кого ли щеше да цитира на конференция по физика – може би Мандела. И Ремарк бе намесен, очевидно с идеята да се подчертае интелектуалния потенциал на Роско, който така и не можа да се разгърне за тези четири години.

Плевнелиев е образ на цялата псевдодясна, комсомолска по дух и произход потрес от която се отървах само с леки охлузвания. Интелектуален, естетически и морален срам са тези хора. Снобизъм, претенция и кич. И фрапираща глупост. Чак да не повярваш!

Не съм си отдъхвал толкова дори когато Първанов напусна това място. Той беше посредствен, интригант, подъл, но адекватен на средата и народа си.

Плевнелиев е тотално неадекватен – балон с хелий, нелеп карнавал. Няма да се учудя, ако оглави утре женските протести срещу Тръмп. Почти съм сигурен, че довечера в осем без десет ще си вземе сбогом и в „лека нощ, деца!“, а после и в спортната емисия и времето. Довиждане, ……

Явор Дачков, Фейсбук