Дачков: Радев изключи автопилота и показа, че има намерение да поеме ръчно управлението

Истерията срещу Радев идва от дълбокото смущение, че няма да е фигурант („защо говори като премиер?“) и няма да играе ролята на палячо от когото нищо не зависи.

Радев изключи автопилота и показа, че има намерение да поеме ръчно управлението – „имате една седмица“. Същевременно притеснението на Румен Радев докато произнасяше речта си, лапсусите и умишленото бягане от риторични ефекти и запомнящи се фрази (върху каквито бе изградена кампанията му) предизвиква у мен симпатия – това е притеснението на човек, който осъзнава огромната тежест на отговорностите, които поема.

Човек, който се отнася със страхопочитание към властта, а не гледа на нея като на полагащата му се тройка кюфтета с гарнитура (Борисов).

Петър Стоянов бе много убедителен когато ставаше президент, даже беше изключителен. Невиждано вдъхновение. Няколко месеца по-късно се оказа кухо лапацало, суетен бутафор и плашлив интригант без размах. Не след дълго властта го избълва да се шляе безпризорно на улицата с адвокатската си чанта.

Плевнелиев е същата еднодневка, която от днес излезе от употреба. Това, че някакви истеричави жени не са получили букет от положителни емоции от речта на Румен Радев не е проблем на речта, нито на Радев.

Явор Дачков, Фейсбук