Далаверата при патриотите е за много пари

Едно от остриетата на НФСБ – Димитър Байрактаров изненадващо реши да напусне партията на Валери Симеонов. Това обаче става в момент, когато „Обединените патриоти“ разполагат с много хубави карти, които при едно правилно разиграване им гарантират купища пари.

По някаква причина Байрактаров е решил да се откаже от пая и да заиграе самостоятелно, като се надява да си спаси честта. Подобно нещо направи преди време и Велизар Енчев. Сега обаче времената са други и се играе не за пари, а за много пари.

По думите на Димитър Байрактаров двамата лидери на Патриотичния фронт преговаряли с ГЕРБ и БСП. Не е нужно обаче да гадаем кой с кого преговаря, след като Валери Симеонов многократно е симпатизирал на ГЕРБ, а Красимир Каракачанов е споменавал, че е възможна коалиция с БСП.

Спрямо социологическите проучвания ситуацията в страната е такава, че разликата между ГЕРБ и БСП е много малка, но която и партия да спечели изборите, ще трябва да се коалира, ако ще иска да управлява. Трети според проучванията са „Обединените патриоти“, като ГЕРБ или БСП се налага да се коалират с тях, ако искат да поемат кормилото на страната. ДПС, които евентуално ще са четвърти не са удобни, нито за ГЕРБ, нито за БСП.

Така партията на тримата патриота – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров става доста апетитна и още отсега явно са започнали да играят големите пари. Да се договарят далаверите, на които Димитър Байрактаров е станал свидетел.

Предполага се, че „Обединените патриоти“ ще се самоубият в следващия парламент, като се коалират с някоя от големите партии. Димитър Байрактаров е трябвало да избира, дали да намаже от големия пай и да си плюе след това на петите, или да се измъкне „навреме“, като си запази честта и продължи политическата си кариера самостоятелно.