Данаил Кирилов: Арестът на Иванчева е голям успех в правен и технически план

Има логика в искането КПКОНПИ да може да арестува.

Това трябва да бъде обсъдено.

При ареста на Десислава Иванчева видяхте колко много хора участваха – полиция, прокуратура, КПКОНПИ. Тя бе задържана по Закона за МВР. При наличието на толкова много органи и концентрация на сили има риск от нарушаване на комуникацията. При ареста на кмета на „Младост“ това не се случи. Ако обществото прецени, че в ръцете на КПКОНПИ ще се концентрира много власт, ние няма да предприемем тази стъпка.

Това каза в предаването „Още от деня“ депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия Данаил Кирилов.

„При ареста на Десислава Иванчева бе извършена много сложна операция. Много е трудно и сложно да се обезпечи толкова голям оперативен ресурс само за една акция. Аз не искам да внушам нищо на зрителите. За мен, чисто технически и правно, тази операция е успех. Сега само съдът може да се произнесе дали доказателствата са годни.

Делата за корупция са тежки. Не трябва да изказваме чак толкова големи негативни мнения за този арест, ако искаме да наистина да имаме успех в борбата с корупцията. Наказателното право е такова- репресивно и аз за това не го харесвам. При ареста на Иванчева всичко бе спазено. Ако я бяха прибрали в Спортната палата, можеше да се прокара тезата, че процесуалното действие е опорочено“, каза още той.

Източник: Епицентър.бг