Даниел Митов: Методите на сатрапа Бойко Рашков са болшевишки, познати от путинова Русия

Снимка: БТВ

Даниел Митов от ГЕРБ нападна словесно служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков за акциите срещу купуването на гласове от последните дни.

„Рашков с болшевишките си методи прекалява.

Връщат се времена, в които някой ако е знае как е изглеждал 9 септември, може да го види. Така се действа в путинова Русия. По време на кампания, на опозиционна партия нейни симпатизанти биват бити, затваряни. Арестуват ги. Вчера домоуправител със списък го задържали за 4 часа в районното и го пуснали след това като разбрали, че е домоуправител“, каза той в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Рашков и акциите служат за параван, за да могат другите партии да купуват гласове. Атакува се ГЕРБ, за да могат в това нреме другите партии да купуват гласове.

В момента МВР под ръководството на Рашков по болшевишки и по путински нарушава закона. Опорочиха изборите с тези репресии. Не може по гестаповски и кагебейски да го правят. Арестите по време на Цветанов ги помня и това беше груба грешка. ГЕРБ е претърпял огромна еволюция оттогава. Борисов каза, че тогава са направили грешка. ГЕРБ оттогава е натрупал много опит и авторитет. Каквито и грешки да е правил Цветанов, това не може да бъде оправдание на сатрапа Бойко Рашков“, коментира още той.

Митов разкри още, че „ще дойде момент, в който ще питаме Демократична България откъде имат толкова пари за кампанията“. По думите му, реформа в правосъдието със сигурност трябва да има.

Източник: Petel.bg