Даниел Митов: Служебният кабинет извършва болшевишки блицкриг

Снимка: БТВ

По думите на зам.-председателят на ГЕРБ служебното правителство се занимава с неща, които не са му работа.

„Служебният кабинет, в който имат свои представители БСП, „Демократична България” и тук-таме – Мая Манолова – това си е правителство на тези три партии, имайте предвид.

Този кабинет извършва в последните седмици болшевишки блицкриг. И се занимава с неща, които не са му работа”.

Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той беше категоричен, че това е правителство с ограничена легитимност. „Служебните кабинети в България, а и по света, имат една единствена задача – да организират избори. И втората им подзадача е да осигурят нормално съществуване на администрацията”.

“Кой за кого и как ще разговаря – това ще се види след изборите. В момента не бива да се правят предварителни прогнози от когото и да било. Когато ни подредят избирателите – тогава ще се разбере. Трябва да възстановим културата на диалог и на разговор. Демокрацията е разговор”, посочи Митов.

По думите му средата, в която се провежда предизборната кампания е негативна. „Рядко съм виждал чак такова озлобление у някои политически партии, които са решили, че антиГЕРБ риториката им носи някаква полза. Не мисля, че те с това печелят прекалено много. Може би с малко по-рационално говорене и по-позитивна кампания биха спечелили повече”, категоричен е той.