Даниела Дариткова: Ако протестиращите не преминаваха границата, можеше и да ги чуем

Ние имаме доверието на своите избиратели и трябва да продължим в интерес на българските граждани.

Наша отговорност е да решаваме проблемите на хората в тази криза, отговори на въпроса Цветанка Ризова по БТВ защо правителството не подава оставка Даниела Дариткова от ГЕРБ.

„Условията в новата сграда налагат временна дистанция. Ще се даде възможност за допълнително предоставяне на територия за журналистите. В ситуацията на епидемия трябва да спазваме тези правила за дистанция, към които призоваваме българските граждани.

Аудиторията винаги трябва да бъде преценяване точно и конкретно. Ние винаги сме демонстрирали абсолютна толерантност към исканията на протестиращите. Стига да не заплашват органите на реда и да не повреждат сгради и институции, тогава може да се уважи протестът. Но преминавайки границата на демократичното изразяване на мнение, няма как.

Вирусът циркулира, той е сред нас. Държавата носи своята отговорност. Натрупали сме достатъчно клиничен опит. Работа е на лекарите да напътстват, те познават по-добре заболяването. Гражданите могат само да се объркат без компетентно мнение.“, поясни Дариткова.

Източник: Petel.bg