Даниела Дариткова: Координираната атака срещу ГЕРБ даде своите резултати!

Ефектът на скандалите и разкритията от последните седмици води до разколебаване на електората на ГЕРБ.

Изследване на „Галъп интернешънъл“ показва, че БСП води с 32,1% пред ГЕРБ с 31% след „Апартаментгейт“.

Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова, въпреки че БСП има стратегия за атака срещу ГЕРБ, нагласите на обществото ще се променят в хода на дебатите за евровота:

„Координираната стратегия за атака срещу политическа партия ГЕРБ даде своите резултати. Ние, разбира се, сме отчели и негативите и позитивите. Винаги можем да се смирим и да понесем отговорността и го правим последователно, отново за разлика на нашите опоненти. Аз смятам, че тези нагласи, които се отчитат сега ще променим в хода на дебата за европейските избори, като представим политики наистина, които могат да бъдат защитавани от нашите евродепутати“, коментира пред БНР Дариткова.

От колегите от БСП, които са главна опозиционна сила, не сме чули конкретика, въпреки че тези избори за тях са залог за промяна на статуквото според тях в България, посочи още тя и допълни в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

„Това, на което сме заложили, е именно личности, които са вече познати в Европа, които са се доказали с инициативите, които са реализирали с досегашното си присъствие в Европейския парламент“, подчерта Дариткова.

„БСП заложиха на нови личности, които тръгват от позицията на битката тук във вътрешнополитически план с ГЕРБ. Но все пак нека да си представим как ще изглежда България в Европейския парламент, когато първото действие, което ще се предприеме срещу водача на листата на БСП, е искане за отнемане на имунитета му. Защото – ще припомня, че г-жа Елена Йончева е обвинена за пране на пари в особено големи размери“, каза още Дариткова.

Източник: Епицентър.бг