Данъчни: И в НАП има шпицкоманда като в следствието

И в НАП има шпицкоманда като в следствието. Това разкриха пред Фрог нюз данъчни служители.

Те ще стачкуват днес заради масовото съкращение на 300 души от „Оперативен контрол”.

„Служителите от „Фискален контрол” ги пращат на проверки по обекти, посочени от началниците. В „Оперативен контрол” уж те пращат на принципа на случайното разпределение, но в действителност изобщо не е така. Показателно за това е, че на дадени обекти могат да се направят 50 проверки, а на други-нито една. Това за какво ви говори”, попитаха риторично източниците ни.

Те разказаха и конкретни случаи, в които намесиха името на министър Владислав Горанов. „Отива той в един ресторант в столичния квартал „Слатина”, но нямало места. Собственикът не вдигнал клиентите и Горанов си тръгнал. Половин час по-късно на мястото бяха пратени данъчни от „Оперативен контрол” да „гърбят” ресторантьора. Изобщо не си мислете, че Горанов има пръст в това”, допълниха те.

И продължиха: Има и друг случай-ресторант на ул. Славянска. Горанов посещава от години заведението. Точно в този момент, сменяли фискалната памет на апаратите и дали на министъра документ от кочан. За отрицателно време обекта си „извоюва” 13 акта. Скъсаха ги от проверки, уточниха данъчните, но с уговорката, че това изобщо няма нищо общо с Горанов.

Ето какво още разкриха: Наредиха ни да подхванем търговците по парковете-семкаджии, продавачи на балони, царевица и т. н. Все дребни риби. Чудим се ние, ама викаме: Добре, няма лошо. Почваме ги, но пак ни извикаха да ни кажат: „Задължително проверете парк „Света Троица”. И като отиваме, разбираме, че там се разхожда семейството на Владислав Горанов. Каква случайност само, дивят се те.

Служителите на НАП приветстват проверките, но да не се правят избирателно и по заръка отгоре. Превръщат ни в бухалки за саморазправа. Чудим се дали „Инспектората” на МФ е засякло тази неправда. Ама как да стане, като началник им е Владислав Горанов, питат риторично те.

Източник: Фрог нюз