Дариткова: Президентът призова за метежи в речта си пред нас

Още в първия работен ден на Народното събрание се видя синхрона между действията на президента Румен Радев и БСП.

В правилника на парламента ясно пише, че премиерът по всяко време може да отговаря и да бъде изслушван от депутатите.

Когато наистина е имало важни въпроси, касаещи обща политика и националния интерес, министър-председателят Бойко Борисов винаги е бил в Народното събрание.

Това каза в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„За мен президентът призова за метежи в речта си пред нас. Това беше причината за моя отговор от трибуната. Той напусна демонстративно залата на Народното събрание и отново се дистанцира от него. Първоначално аз помислих, че с обръщението си той ще потърси връзка с депутатите, но това не беше така. Трябва да работим за повишаването на доверието във всички институции“, категорична бе Дариткова.

„За ГЕРБ никога не е било лесно, но ние сме гарант за стабилността на това управление. Ние ще търсим съгласие и консенсус, но коалиционната култура трябва да бъде на високо ниво. Аз вярвам, че депутатите от „Атака“ ще останат верни на коалиционното споразумение. За мен разделението при Обединени патриоти е само за структурата на Народното събрание. Аз ще продължа да разговарям с техните лидери, както и с всички парламентарно представени партии. Нормално е да чуваме различни мнения, но най-важното е какви резултати идват от Народното събрание“, разкри Даниела Дариткова.

„За нас е важно Йорданка Фандъкова да бъде следващият кмет на София. Това е важно и за софиянци. Тя е доказала, че може да се справя с проблемите и да продължава да работи, за да развива града напред. Г-жа Фандъкова е силен кмет и аз съм удовлетворена, че срещу нея има силни кандидатури. Ние винаги сме адмирирали една силна и конструктивна опозиция, с която може да се водят нормални дебати по политиките, за да се повишава качеството на живот на хората“, завърши Дариткова.

Източник: Епицентър.БГ