Де го чукаш, де се пука, чичо Бойко пак излъга хората…

Време е за обзора на седмицата.

Невероятно или не, но седмица в която летят оставки, заплахи и глупости в национален ефир е точно седмица в стил както каза Владко Горанов финансов министър засега “ Зрелища“, а той обеща да има пари за такива.

Слушам днес леля Менда Стоянова обещала, че минималната заплата от догодина ставала 510 лева, невероятно, но пък и обещаното не е като даденото, пък и да вдигнеш заплатите на хората или пенсиите, не е като да вдигнеш цената на винетките.
И като написах Винетки се сетих за Корупцията, защо така незнам, но знам, че според леля Цецка цитирам:

„Между корупция и корупционни престъпления има съществена разлика. И аз,като юрист, искам да ви уверя,че много често в нашата практика /в България-б.м./,имаме очевидна корупция,но няма престъпление“

Или по – друг начин казано Корупцията не е престъпление, ако не е престъпление според мама Цецка. Така се е омотала горката, като чичо Бойко оня ден, той милият толкова да се обяснява, че седял и се разбрал след Консултативният съвет с ген.Радев и че двамата избрали датата за 17.10 за следващият и бам вчера президента вика – след консултативният с никой не съм седял за да разисквам нещо.

Де го чукаш, де се пука, чичо Бойко пак излъга хората…

И така да стигна и до Спас, а той не бил Спас, а Сашо от Париж и добре че взел парите на умните и красивите, че те нали ги взеха от Бойко да маршируват една година по паветата. Ама за това откъде ги имат никой не ги пита, а всички питат къде бил Спас. И никой не го знае, но пък главният секретар обеща, че ще го търсят е те и други ги търсят от години и резултата е ясен – няма ги.

Така де както я няма и мумията вече в Парламента, да Антон Тодоров го няма освободиха го, все пак не беше назначил родата в общината като Делянчо от Хасково и не е спечелил милиони левове от обществени поръчки, е не той точно, а родата бащата, учинайката, снахата и така до девето коляно…

Както се казва хубава работа, ама българска, също като двамата най – големи български ПатрЕоти Далавери и дясната му ръка Валю Касаба, няма значение, че се разлаеха като бесни страшни пенсии, по – важно е срещу кого и за какво лаят, както знаем кучетата лаят или когато ги е страх или когато са гладни.

За тези двамата и двете са факт, хем ги е страх, че ще изтърват кокала и далаверата, хем са гладни, че още не са се облажили от властта много, едва сега това лято му хариза чичо Бойко на Далавери губернията бургаска област и ако не вярвате питайте чичо кмет от Бургас, който на следващите избори няма да е кандидат, но защо е друга тема не е от тази седмица.

И като си помисля, че още не е свършила, а днес е петък 13 предлагам на политиците да не им се дава думата следващите два три дена, че да не вземат някои с обещанията за смазване да си изпълнят обещанията….

И си го изкарат на народа смазвайки го с някоя нова глоба от триста лева за това, че си тупа килимите…

Атанас Калев