Дейли Мейл: Войските на Путин ще издържат не повече от три дни в Украйна

Владимир Путин спира договор за ядрено оръжие

Войските на Владимир Путин разполагат с достатъчно храна, гориво и боеприпаси само за още три дни битки в Украйна, твърдят днес киевските генерали, след като атаките срещу обсадения град Мариупол бяха отменени, а офанзивите на други места в страната останаха в застой.

Това предава dailymail.co.uk.

Логистичните неуспехи на руските сили, включително неспособността им да получат гориво за снабдяване на войските на фронта, ги накараха да бъдат изправени пред непосредствената перспектива да се изтеглят, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в сутрешната си актуализация.

Междувременно британското разузнаване заяви, че опитите на Москва да превземе южния град Мариупол – разглеждан като ключова цел за Путин, продължават да бъдат отблъснати“ сред тежки битки.

Офанзивите на други места в страната – като например в градовете Киев, Чернигов, Суми и Харков – „претърпяха още един ден на ограничен напредък, като повечето сили до голяма степен бяха в застой“, добави Министерството на отбраната.

Оценката на Украйна съвпада с други западни експерти, които прогнозираха, че руските сили вероятно ще достигнат „кулминацията“ тази седмица, точката, в която запасите, натрупани за първоначални атаки, ще се изчерпят – принуждавайки Русия да спре офанзивата си и да започне да се защитава, докато чака подкрепления.

Източник: Petel.bg