Декларирам, че НЕ ПОДКРЕПЯМ кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор!

ДЕКЛАРАЦИЯ

В унисон с вихъра от декларации за подкрепа на Номинирания /то не че има друг кандидат/, се чувствам длъжна и аз да направя декларация.

Декларирам, че НЕ ПОДКРЕПЯМ кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор!

Декларирам, че на първо място, само в диктатурите има по една кандидатура. Никой не е чак толкова достоен, че да се бори сам със себе си.

Декларирам, че наред и дори преди професионалните качества, на тази длъжност трябва да бъде човек почтен, морален и за него България да бъде преди всичко друго.

Декларирам, че НЕ СЪМ СЪГЛАСНА на длъжността „главен прокурор“ да бъде избран човек, зависим и свързан с властта, обслужващ статуквото.

Декларирам, че моето мнение е, че главният прокурор трябва да прилага законът в цялата му строгост, в интерес и в името на народа. И освен народа и закона, да няма друг господар.

Декларирам, че почтеност, морал, репутация, класа и име не могат да се спечелят с декларации на зависими служители. Декларирам, че подобна жалка картина е срам за българското правосъдие и за прокуратурата.

Декларирам, че тези, които в стремеж да запазят работата и да развият кариерата си, пращат мазни декларации в подкрепа на човек, чийто избор зависи само от един теоретично независим орган, са жалки и отвратителни.

Декларирам, че според мен стигнахме дъното!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук