Делян Добрев: Живея под наем в имот на майка ми срещу 1200 лева на месец

„В написаното няма нищо вярно. Моята майка Златка Добрева е платила 753 лева на квадрат.

Тя е придобила имота от братовчедка ми.

В този квартал цените са 600 и 800 евро. Аз имот нямам, живея в имот на майка ми. Живея под наем в имота на майка ми и плащам по 1200 лева всеки месец. Това се налага, защото апартаментът е на фирмата на майка ми и е собственост на юридическо лице. След „Кумгейт“ сега съм политически доубит. Още преди време споделих, че постоянните нападки и клевети, които петнят политиците са изключително неприятни. Аз не съм от хората, които като ги плюят си мислят, че ги вали дъжд. За мен това не е нормално. Това каза депутатът от ГЕРБ в оставка Делян Добрев в ефира на бТВ.

„Преди дни се опитаха и мен да ме замесят в скандала с апартаментите и това беше краят. Засега ще остана областен координатор на ГЕРБ за Хасково. Аз съм убеден, че в България няма по-добро управление, по-добри експерти и по-принципно управление от това на ГЕРБ. Морално се подават купища оставки. Обясних на г-н Борисов, че този път трябва да си подам оставката. Сега дори и да иска НС не може да отхвърли оставката ми, защото КС се е произнесъл“, добави той.

„В клеветата срещу мен беше посочено, че майка ми и моят кум са си купили апартамент в една кооперация на занижени цени. В случая става сума за отстъпено право на строеж. Това е когато група хора решат да строят заедно и са внесли пари за това. Кумът ми (Евгени Консулов) ми е платил 650 евро на квадрат. Имотът се намира в кв. „Манастирски ливади“, тъй като цената е на зелено. На улицата пред блока няма дори асфалт“, подчерта Добрев.

„В написаното няма нищо вярно. Моята майка Златка Добрева е платила 753 лева на квадрат. Тя е придобила имота от братовчедка ми. В този квартал цените са 600 и 800 евро. Аз имот нямам, живея в имот на майка ми. Живея под наем в имота на майка ми и плащам по 1200 лева всеки месец. Това се налага, защото апартаментът е на фирмата на майка ми и е собственост на юридическо лице. Внушението беше, че някой е изкярил с ниска цена на имоти. В същата сграда има още четири свободни апартамента, които се продават на същата цена и който иска може да си купи. Опитват се да ни вкарат в една ситуация, в която няма да бъда“, разясни Делян Добрев.

„В енергетиката съм засегнал доста интереси и няма да ви кажа къде точно живея от съображения за сигурност“, подчерта той.

„Оставките в ГЕРБ са, за да покажат, че имаме морал. Ние сме в политиката, защото искаме да реализираме добри политики. Той даде пример с депутати от други политически сили, които са обвиняеми, но не си тръгват. Всеки може да си тръгне от ГЕРБ. В момента съдя Елена Йончева и се надявам и други хора да го направят“, каза още подалият оставка депутат от ГЕРБ.

„Наистина политиката е мръсна работа. Името на всеки бива опетнено. Добрите неща, които се правят бързо се забравят. Гордея се с постигнатото от мен като министър на енергетиката“, коментира още Делян Добрев.

Източник: novini.bg, glasove.com