Делян Пеевски: Предлагаме сваляне на ДДС на хляба и лекарствата с 5%

ДПС предлага да се намали ДДС на хляба и лекарствата.

Това съобщи в кулоарите на Народното събрание депутатът от движението Делян Пеевски, който за втори пореден ден фокусира вниманието около себе си.

До такава степен, че засенчи завръщането на социалистите след тримесечния им бойкот. Мислим да внесем проект за сваляне на ДДС на хляба, защото това е голям проблем, на 5 процента, за лекарствата да помислим, заяви Пеевски пред журналистите, направили блокада пред вратата на стаята на парламентарната група, съобщава „Канал 3“.

От всички ще търсим подкрепа, уточни Пеевски. Колегите ще ви разкажат, каза той и понечи да се изтегли по кулоара, за да остави журналистите в ръцете на финансиста от групата Йордан Цонев.

Не се получи, Цонев беше изоставен, последва дежурната гонитба, при което се наложи Пеевски отново да пренасочи медиите към Йордан Цонев, който да обясни по-подробно законодателните промени, които предлага ДПС. Самият Цонев чинно изчака медийните вълнения да стихнат и попита през смях: „Сега да ви попитам – всяка сутрин ли ще е така? Мадона да беше дошла в българския парламент, нямаше да тичате толкова, засмя се Цонев. Пенсионерите още помнят Мадона, вметна и Хамид Хамид.