Депутат от ГЕРБ: Действията на президента говорят, че той иска да бъде следващият Мадуро

Действията на президента говорят, че той иска да бъде следващият Мадуро.

Това каза народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков по време на извънреден брифинг относно промените в изборния кодекс, цитиран от „Актуално“.

Поводът стана направеното по-рано изявление на държавния глава Румен Радев, в което той обяви, че налага вето на изборните правила.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков коментира в „Плюс минус” по Нова Тв ветото върху Закона за изборния кодекс, което днес Румен Радев наложи. Той разкри обаче, че в този си вид изборния кодекс не пречи на Радев и БСП, а истинската причина за тяхното поведение, е загубата на евроизборите, която ще претърпят.

По-рано Ненков обяви, че Радев е българския Мадуро, а сега в ефира на Нова тв каза:

„Не знам дали някой вярва, че на Румен Радев и БСП им пречи изборния кодекс. Те знаят, че ще загубят и търсят опрадвание, защото нямат алтернатива и невъзможността им да създадат алтернативен план за управление определя тяхното поведение и действия.

Това, което правят Радев и БСП е много опасно, и може да попречи за едни честни и демократични избори.

Относно машинното гласуване? Няма как да избягаме от него, но трябва да стане поетапно. Ако сега направим рязък завой и всичко е на машини, ще се породят много въпросителни. В предните избори имаше машини за секции – под 10 % от хората в тези секции са предпочели да гласуват с машини, да не говорим, че хората в тези секции трудно се справят с машини.”

Източник: Petel.bg