Депутатите ги интересуват не избирателите, а тези, които ги финансират

Борисов нареди да се правят поправки на закона за приватизацията, защото едва ли има желание Валери Симеонов да изглежда по-справедлив от него.

Това заяви пред Фрогнюз политологът Арман Бабкиян по отношение на подкрепата на ГЕРБ на ветото на президента върху закона за приватизация.

Премиерът настоява да бъде най-силният, справедливият, красивият, най-добрият футболист, най-добрият художник, най-добрият свирещ на китара. Затова трудно ще позволи на Симеонов да се окаже на страната на накърнения национален интерес. Ако го направи, предстои да видим възмутения Сидеров.

Не бих се изненадал, ако братя Домусчиеви намерят начин да не платят 58-те милиона, които дължат на държавата. Непрекъснато се прокарват лобистки закони и властта не успява да убеди хората, че не е произвела инструмент за защита на интересите на 20-30 души в България. Напротив, точно обратното и хората го виждат всеки ден с очите си. Намират се пари за абсурдни неща, а не се намират пари за лекарства, за майките на деца с увреждания.

Законът за приватизацията е възможно да мине в сегашния си вид. Властта е склонна да направи отстъпки на хора, които по всеобщо подозрение държат властта. Народните представители не се чувстват подкрепени и избрани от някакви си гласоподаватели, а от тези, които ги финансират и от тези, с които обменят власт и пари.

Източник: Фрог нюз