Деси Атанасова: За нас никога властта не е самоцел, знаете колко пъти сме подавали оставка

Има напредък в разговорите за събиране на 120 подписа, което ще позволи ГЕРБ да внесе проекта за нова Конституция.

Вчерашните разговори показват готовност за сериозен диалог, обсъждаме много от темите, които предложиха ВМРО и НФСБ, каза Десислава Атанасова за БТВ.

Ще се въздържа да говоря с конкретика, тъй като все още не сме финализирали диалога. Днес предстои коалиционните ни партньори да заседават, техният орган, който може да вземе определени решения, и до края на днешния ден ще има окончателно решение. По-важно е, че разговорите, които ГЕРБ инициира, продължават. И с „Воля”, и с колегите независими народни представители, допълни Атанасова.

Опозицията, това й е работата, да бъде нападателна, да е конструктивна. Чуваме гласът на несъгласните, на юристите, на адвокатите, затова ще предложим, нов различен вариант за проект на Конституция. Всичко, което изглеждаше притеснително и некоректно, ще бъде поправено, допълни Атанасова.

За нас никога властта не е самоцел, знаете колко пъти сме подавали оставка, досега ГЕРБ е избирана, без тя самата да е участвала в провеждането на изборите. Последните парламентарни избори се проведоха от служебно правителство с президент Румен Радев. ГЕРБ никога не се страхува от избори, каза още Десислава Атанасова.

Източник: Petel.bg