Десислава Атанансова изригна: Иво Христов е рецидив на БСП. Те горят църкви, преиначават историята

Десислава Атанансова изригна в студиото на Нова телевизия.

Тя е категорична, че поведението на Христов е рецидив на БСП. По думите ѝ, те горят църкви, преиначават историята, целуваха се на „Орлов мост“ и се извиниха за възродителния процес.

„Това е поредният чутовен скандал. Поради няколко причини. Първо от гледна точка на историята. За пореден път представител на БСП се опита да промени историята. Исторически факти от героичните страници на България. Един друг представител по същия начин се изгаври с историята, като каза във вашето студио, че е закъснял защото е измъчвал дядовци. Сега този представител на БСП се изгаври с имената на Димитър Пешев, на патриарх Кирил ,с всички българи, които написаха протестната декларация, заради която с подкрепата на цялото общество бяха спасени от депортация българските евреи“, отвърна му Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„На второ място той каза нещо друго, че вие медиите сте влезли в хибридна война и сте представили позицията на една друга държава – позиция, от която се отрече и самото руско посолство. Позиция, която осъди българското правителство, президентът и всички, които имаха мнение по темата. БСП нямаха позиция до вчерашната им елементарна декларация“, каза още нежното острие на ГЕРБ.

„Извинението му, чухте ли го добре? Извинявам се на онези, които са се почувствали засегнати. Той се извинява на дебилите. Това е цинизъм. Друг техен представител наричаше протестиращите лумпени. Този ги нарича дебили. Колеги от БСП, аз като част от управляващите, категорично мога да кажа, че за нас е удобно това да са вашите народни представители. Обаче това е рецидив и това е подкрепа и системност във вашата партия. Искаме оставката на Христов. Всеки, който си позволява подобен тон, подобен език, той носи своята лична и политическа отговорност“, добави Атанасова.

Източник: БЛИЦ