Десислава Атанасова: Българските граждани искат мажоритарно гласуване. Това трябва да бъде изпълнено

„Това, което искат българските граждани, трябва да бъде изпълнено от политиците. Не трябва да се търсят аргументи кой ще има полза от мажоритарното гласуване. Участвали сме в избори по различни правила и резултатът не се е променял”.

Това заяви депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на БНТ.

Тя припомни, че още след като е станал ясно какъв е резултата от референдума, ГЕРБ са внесли законопроект за мажоритарен вот, но той е бил бламиран от депутатите в парламента. Според нея новото внасяне на проектозакона няма да е изненада.

„Ако законът не мине, ще бъде поредното доказателство как политиците обещават много неща преди избори, а след това се отмятат. И за кметове, и за президент се гласува мажоритарно, няма нищо непознато или опасно”, допълни тя.

По нейните думи не се очаква да има трусове с „Обединение патриоти“, тъй като и двете страни са наясно с позицията на партньорите си и всеки си защитава своето партийно решение.

Десислава Атанасова изтъкна, че ГЕРБ са предложили и 1 лев за глас партийна субсидия вместо 11 лева в момента.

„Всички партии получават пари съгласно закона – 11 лева на глас. В парламента само партията на Марешки е нов политически субект, останалите досега са получавали такава субсидия, не могат да се оплакват”, подчерта тя.