Десислава Атанасова: Ще разследваме приватизацията от 1992 г. до 2017 г.

Над 5000 сделки има през периода на приватизацията.

Ще се назначат проверки.

Има случаи където давността е замразила престъпления.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в „Здравей, България“ по повод желаните от ГЕРБ промени в Конституцията.

„Периодът, който сме предложили е от 1992 година до 2017 година. Така обхващаме и времето на ГЕРБ и показваме, че искаме само истината за всичко. Средствата от сделките по време на приватизацията, трябва да постъпват в сребърния фонд, а това не е така. Някой по времето на разбойническите времена е взел неща на безценица“, каза тя.

„Целта на това предложение е истина и прозрачност. Ако в съда се докаже, че има престъпление и обвиненията на прокуратурата издържат, чак тогава се предприема отнемане на имущество. Това не е политическа бухалка в нечии ръце, целта не е да се вади нечие мръсно бельо“, каза Атанасова.

„Не твърдя, че г-жа Нинова е извършила престъпление. Тя не трябва да се притеснява щом мисли, че не е извършила престъпление, тоест трябва да подкрепи исканията ни. Нинова си е купила голям процент акции – около половината от едно предприятие. Надявам се, че е извършила законосъобразна сделка. През 2004 е продължила да купува акции. Към днешна дата не е собственик, защото през май 2007 година ги е продала. В това няма лошо, но трябва да се докаже, че ги е продала на адекватната им пазарна стойност“, каза Атанасова.

Източник: БЛИЦ