Десислава Иванчева: Няма такава държава, няма такова правосъдие

Апелативният специализиран съд реши да отпусне 3 работни дни на кметицата на столичния район ”Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Диляна Петрова,

за да могат двете да се запознаят с материалите по делото, по което са подсъдими.

Материалите били доста обемни. За това всеки ден от днес до вторник, 5 юни, в интервала от 9 до 17 часа Иванчева и Петрова ще четат материалите. Това ще става в секретното деловодство.

Магистратите от Апелативния специализиран съд решиха от отпуснат посочения срок, защото двете задържани до момента не са имали възможност да се запознаят с материалите по делото. Част от материалите са секретни, други не.

Според Иванчева и Петрова те не могат да осъществят в пълнота правото си на защита, ако не се запознаят с тези материали.

Следващото заседание по делото срещу Иванчева ще се проведе във вторник, 5 юни, от 14 часа. Очаква се тогава спецапелативният съд да реши дали Иванчева и Петрова да бъдат отстранени от длъжността, която заемат в столичния район „Младост“, съобщи БНР.

По време на заседанието Иванчева използва присъствието на медиите и отсече: „Няма такава държава, няма такова правосъдие… Абсолютно е нагласено, както каза Марковски – Ако има правосъдие, ние сме китайци“.

Източник: Фрог нюз