Децата в България умират заради липса на лекарства, ние плащаме на Турция да хрантути бежанците

НОВИНИТЕ ОТ ДЕНЯ:

10.07.2019Г.

– ТАРАЛЯСНИЦИ ЗА 1, 256 МИЛИАРДА ДОЛАРА. Правителството упълномощи Каракачанов да подпише договор за 8 Кефки, които евентуално ще получим през 2023 година. Парите сега, Кефките – когато на стратегическите партньори им е кеф. Лошо няма, и без това надали ще вършат някаква работа, а и вече остана ли кого да пазят. При положение, че Турция все най-модерните ракетно-зенитни комплекси от Русия, а Путин подари на Сърбия танкове и самолети, ние с осемте кефки, не знам къде сме тръгнали. Може би за парадите на Гергьовден, да не се срамим много. Въпросът е защо трябва да даваме милиарди не за нещо качествено и изгодно, а за да се покажем лоялни към отвъдатлантическите ни господари? То, че управляващите ще си получат комисионната, е ясно, ама ние какво получаваме освен кефа да платим от джоба си? И когато дойдат кефките, ще е останал ли българин, когото да пазят?

– 1,9 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БЕЖАНЦИТЕ В ТУРЦИЯ. По онова споразумение, съгласно което ЕС им дава 3 МИЛИАРДА ЕВРО, за да не пускат бежанците към съюза. А защо България да плаща, не успях да разбера. Ние не сме ги канили, не сме имали колонии в Африка и не сме воювали с държавите, откъдето идват, за разлика от „стратегическите“ ни европейски партньори. Децата в България умират заради липса на лекарства, ние плащаме на Турция да хрантути бежанците.

– САМО „ЦИВИЛИЗОВАНО КЪМПИНГУВАНЕ“. Както им стана традиция, депутатите отново гласуваха върнатите от Президента Радев спорни текстове за „дивото къмпингуване“ в Закона за Черноморското крайбрежие. В Коституцията е предвидено вето да се налага, когато законът противоречи на Конституцията, когато е нелогичен, ще доведе до проблеми или не е добре изработен. Но….депутатите дори не се замислят. Гласуват на конвейр спуснатото по партийна повеля и дори не се замислят върху мотивите на ветото. Защо ли тези ристрикции срещу къмпингуващите свободно ми напомнят Средновековието, когато на плебеите не е било разрешено да ходят в кралските гори и горите на аристокрацията. Според Конституцията плажовете са публична държавна собственост, от важно обществено значение. Това е наша, българска земя. А сега едни политици казват на българите, че всеки мутренски концесионер може да си кара джип по плажа, да ограничава хората с такси от по 30-40 лева, за да могат да отидат на плажа за един ден, но те нямат правото дори от палатка или кемпер да се наслаждават на родното море. Явно нашата земя е собственост на политиците, а ние продължаваме да мълчим!

– ТРУС В ОБЕДИНЕНИТЕ ИДИОТИ. По стара българска традиция всяко едно формирование под наименование за обединение или съгласие, се разпада с гръм и трясък. Нагледахме се на истериите на обединените трапезни войводи около кокала. Днес пък успяха да махнат Волен Сидеров от председателския пост на парламентарната група. Всъщност ми е дълбоко безинтересно. Те нямат самостоятелно съществуване. Единственото, което ги държи живи, е че са патерица на гербавите и заедно с тях грабят народа си. Практикуващите патриотинг ……

– ТОЛ ТАКСИ, АМА ДОГОДИНА. След големите очаквания и обещания, се оказва, че тол – системата ще работи чак догодина….евентуално. Това добре, но е много интересно какво става с десетките милиони, които бяха предвидени в държавния бюджет за системата. Изобщо е много интересно как се прави държавен бюджет с приходи и разходи, когато не знаеш Премиерът-Слънце като се събуди и какво ще реши – какво да се прави, къде ще даде едни милиони или пък другаде ще забрави, че трябва да плати….

– БИТКАТА Е НА 27 ОКТОМВРИ. Президентът Радев насрочи местните избори за 27 октомври. Ако има смисъл. ГЕРБ премахват машинното гласуване, променят правилата така, че служебната им победа е сигурна. С избори явно не можем да ги махнем, защото те гласуват правилата и те броят гласовете. Мислете!

– ПО СВЕТА: Свободата на словото започна да звучи като обида. Страната на свободата, братството и равенството – Франция, прие закон срещу омразната реч. В САЩ пък съдът забрани на Тръмпи да блокира критици в Туитър. Само едно мога да добавя – омразата, когато се подтиска и не може да се каже истината, особено когато пречи това мълчание и на справедливостта, се натрупва и един ден, махалото ще отиде на другата страна. С тези проекти, създавате някъде в момента един нов Адолф. Танте Меркел отново се тресе на официално събитие. Бог не прощава на такива като нея!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук