Димитър Байрактаров попиля Валери Симеонов и му поиска оставката!

Журналистът и народен представител в 43-то Народно събрание направи на пух прах вицепремиера Валери Симеонов в сутрешния блок на телевизия Он Еър.

Повод за участието на Байрактаров в телевизионното предаване бе задържаната активистка от партията на  Симеонов за трафик на хора Анелия Велева.

Байрактаров заяви,че Анелеия Велева не е способна да организира такъв трафик на хора и, че вероятно тя е помолена от политически фактор да съпроводи ВИП персони.

Журналистът бе категоричен, че търговията и каналджийство на хора се извършва с опеката на висши политически лица.Байрактаров припоми,че именно Валери Симеонов е обикалял медиите и е заявявал заинтересовността си от строежа на оградата и след това е твърдял, че това е най-сигурната защитна стена срещу мигрантите.

Според Байрактаров в общественото мнение обаче битува тезата, че оградата се използва за регулиране на трафика с хора, тъй като това е изключително доходоносен бизнес.

На въпрос на водещите има подозрения към Валери Симеонов Байрактаров отговори, че има такива подозрения, нещо повече той постави въпрос:

А дали случайно мигрантите не са приютявани в хотел  Козия рог собственост на фирмата Скат ТВ ООД? Байрактаров изнесе и скандална информация, че същата фирма с мажоритарен собственик Валери Симеонов е осъдена за незаконно строителство, но ден днешен то не е премахнато от ДНСК.

В тази връзка Байрактаров зададе и резонния въпрос не е ли това ярък пример за корупция по високите етажи?

Именно в тази връзка,както и на многобройните скандали предизвикани от вицепремиера Симеонов Димитър Байрактаров призова за незабавната му оставка.В случай, че Симеонов не си подаде оставката Байрактаров призова и правителството да си подаде оставката след като толерира присъствието на хора като Симеонов в изпълнителната власт.

Източник: BNEWS.BG