Димитър Рачков заработва по 500 лв. на минута

Рекордните 100 000 лева заработи Димитър Рачков от две представления във Варна с общо времетраене 200 минути, което ще рече, че банковата сметка на комика се е пълнила с 500 лв. в минута.

Това пише „Телеграф“.

В морската ни столица един от най-обичаните шоумени на България направи премиерата на своя моноспектакъл „Забраненото шоу на Рачков“ при грандиозен успех. „И на двете премиери в края на март зала 1 се пукаше по шевовете, а цените на билетите бяха и над 50 лв“, разказаха зрители във Фестивалния и конгресен център . Един от тях разкри, че, тъй като билетите се изчерпали месец по-рано, на черно входчетата се предлагали и за по 80 лева.

Осребряване

Много варненци изказаха мнение, че тв водещият искал да осребри своята актуалност , без да се съобразява, че българите обедняват прогресивно. „Вярно е, Рачков е актуален сега, но какво са вложили в този спектакъл като декор или някакви невиждани ефекти, че е толкова скъпо. Той си играе своите смешки от шоуто, което води по телевизията „Като две капки вода“, дръпна му една бърза критика Елена Цанева. Тя сподели, че е отделила от пенсията си да заведе двете внучета на спектакъла, които много искали да видят своя любимец. „Аз не можах да си го позволя, изчаках децата отвън“, признава дамата.

Пазар

„Заслужаваше си, вярно 100 минути, малко ни се видяха, но се попикахме от смях“, разказа пък група студенти, дошли да зърнат своя екранен кумир. Според тях пазарът определя цената на билетите. „Едно нещо струва толкова, колкото човек е готов да даде, а за изкуство винаги е малко“, коментира след края на шоуто Боби, студент по медицина. На финансовия успех на Рачков завидяха доста театрали. Те сравниха цените на билетите с друг актуален моноспектакъл – „Чамкория“. Носителят на „Икар“ Захари Бахаров пълнил залите , но искал за постановката си едва между 18 и 25 лева за вход.

Мръсни тайни

Продуцентът на „Забраненото шоу на Рачков“ е Светлин Стоилов, а сценарист култовият Влади Априлов. Авторите се хвалят, че с езика на комедийното изкуство разкриват много от мръсните тайни на телевизията и отговарят на въпроси от сорта на: „Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали?“. „Това е първото телевизионно шоу извън телевизията, което разкрива смешната страна на тв продукциите, вкопчени във вечната борба за рейтинг“, пише под афиша на постановката.

Сефте

Сред най-големите фенове на Рачков се оказа кралят на попфолка Азис. Зрители разказаха, че на първата постановка на 28 март той се появил като таен гост. По-късно Азис пусна многозначителен статус в социалните мрежи: „Аз бях първият на Рачков“, като поясни, че е силно впечатлен от таланта на комедианта.

Източник: БЛИЦ