Динко затваря границата в понеделник и пиле няма да прехвръкне!

„В понеделник затварям границата с Турция! Щом властите не могат да решат проблема, аз и моите последователи идваме на помощ. Заедно с мен в блокадата ще се включат още поне 3000 човека“. Това обяви пред „България Днес“ ловецът на емигранти Динко Вълев.

От четвъртък на обяд той е на първа линия в Харманли, редом с органите на реда, за да помага в овладяването на ситуацията с бунта на мигрантите в бежанския лагер в града. Динко пристига на място само час след новината за безредиците.

„Пред очите ми ордите бежанци мятаха камъни, цели канари по полицията и ги биеха с тръби. Лично видях как на няколко ченгета бяха потрошени каските и щитовете“, разказва Динко. Още на момента той самият се включва в овладяването на безредиците. По молба на ченгетата той спира събралите се граждани пред портала, които искат да нахлуват вътре, за да се саморазправят с пришълците, тормозещи ги месеци наред.

Шокиращите сцени на насилие и погроми от мигрантите го карат да се обърне за помощ към своите последователи.

„Веднага щом пуснах призив, телефонът ми започна да звъни непрестанно. За няколко часа ми се обадиха над 500 човека. Всички казаха, че идват, само молят да им дам задачи“, допълва Вълев.

С молба за съдействие го търси и шефката на Агенцията за бежанците Петя Първанова.
„Покани ме в понеделник да разговаряме с какво мога да бъда полезен за решаването на този проблем. Моето желание е ясно – аз съм в готовност да затворя границите. Имам повече техника от Гражданска защита. Мога да организирам всякакви мероприятия – от митинг до блокада от Черно море до Свиленград“, закани се Ловеца на мигранти./sosnovini.bg