DJ Stancho: Не може да ти отнемат лична вещ, без да представят заповед и документи. Може да си потърся правата в Хага

За първи път в живота си влизам в килия. Махах си връзките на обувките, коланите… Имаше психично болни, които не спряха да крещят.

Това каза DJ Станчо, който се озова за 4 часа в ареста след спец акция в дискотека „Оксижен” в Слънчев бряг.

Припомняме, че след акцията в малките часове на съботния ден артистът бе задържан, след като отказа да даде на органите на реда личния си лаптоп.

„Дойдох да си свърша работата. Малко преди 1 часа през нощта нахлуха полицаи. В началото не знаех какво се случва, но после разбрах защо служителите на реда са толкова агресивни – зад тях бяха шефът им и вицепремиерът Валери Симеонов. 4-5 полицаи се качиха на пулта, без да се представят и разпоредиха да изключа всичко. Веднага се подчиних. Попитаха ме на кой е лаптопът, казах им, че е мой и не пожелах да го дам. Казаха ми, че ще ми пишат акт и че ще трябва да ме задържат”, разказа DJ Станчо пред Нова телевизия.

„Нивото на звука в дискотеката се определя от самата апаратура. Аз съм гост диджей, не работя в това заведение. Цял живот се опитвам да заживея по световни стандарти. Зная, че когато не ти се представят заповед и документи, не може да ти отнемат лична вещ”, добави той.

Провалиха ми всички участия без да ми кажат защо. Единственият начин да си потърся правата е в Хага. Не мога да си представя обаче как ще съдя държавата, в която съм израснал. Имам си мой патриотизъм, който е различен от този на вицепремиера Валери Симеонов”, подчерта DJ Станчо.

Източник: БЛИЦ