Джамбазки: Балканският батальон на „Ислямска държава“ наброява 500 души. Ромските махали може да се радикализират

Балканският батальон на „Ислямска държава“ наброява 500 души.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Палачи от „Ислямска държава“ са преминавали през България, заяви той и обясни, че това е ставало през циганските махали, които са използвани като канали от трафикантите.

Според него засега на Балканите е спокойно откъм тероризъм, защото джихадистите „не искат да запалят хола си“. Джамбазки обясни тезата си с примери като този, че край Сараево има санаториум за бойци на халифата.

Опасността от радикализация е в ромските махали, подчерта той, обяснявайки къде са заплахите за България.

„На фона на събитията в Испания най-важният въпрос в България е дали има ислямизиране в България. Ако има някакъв допир на „Ислямска държава“ с България, то той е в циганските махали в Пазарджик и Пловдив. Там най-лесно може да проникне радикализиран проповедник. Трябва много работа в циганските махали. Испания не е избрана случайно за атентатите. Испанците имат дълга история на борба срещу исляма – Реконкистата, Изабела Кастилска. В ислямските държави Испания все още се нарича „Ал Андалуз“ – „държава на неверниците“ и там смятат, че тя е част от Халифата. А всички ислямски държави настояват за възстановяване на Халифата. Ироничното е, че преди няколко месеца хиляди хора в Барселона настояваха, че трябва да се приемат още мигранти. Силно се съмнявам, че сега ще излязат и ще кажат искаме още от същото“, каза още Джамбазки.

„20 години се търпи циганското беззаконие заради гласовете им по изборите. Незаконните постройки трябва да се бутат. Това въобще не подлежи на коментар. Не може да е оправдание, че щом в центъра на София се краде ток, то и в циганските махали може да се краде спокойно“, каза още евродепутатът, коментирайки репортаж на БТВ, който бе излъчен преди неговото гостуване и в който се разказваше как ЧЕС залавя крадците на ток с ново оборудване. „Работа на ЧЕЗ е да не допускат кражбата на ток. Виждаме, че в Галиче се краде най-много ток. Там не живеят марсианци, а предимно цигани“, подчерта Джамбазки.

„Искам да поздравя кметът на „Захарна фабрика“, който успя да докара до край бутането на незаконните къщи“, добави той.

Джамбазки коментира и посещението на френския президент Еманюел Макрон у нас.
„Мен много ме тревожат законите на Еманюел Макрон, които той прокара като министър. Те са ясно антиевропейски и протекционистки. В България ще бъдат засеганти транспортните фирми и превозвачите. Целта е да се затрие дребния бизнес в по-малките европейски държави. Целта е нашите шофьори да останат без работа тук и да отидат гастарбайтери във Франция, за да работят за жълти стотинки. Аз предупредил премиера Бойко Борисов, че не трябва да се отстъпва по тази тема“, категоричен беше евродепутатът.

Двадесет години никой не е постигнал нещо подобно, като това на Валери Симеонов, този човек отделя от свободното си време, за да се погрижи за шума, каза за акциите на вицепремиера по морето Джамбазки. „Хората, които протестираха нямат профила на съвестен гражданин и данъкоплатец. Със сигурност ще се разбере с Ангелкова“, продължи той. А по повод на обясненията на протестиращите, че спазват общинските наредби, каза: „Общините са били притиснати, за да бъдат позволени подобни своеволия!“

Източник: Епицентър.бг