Джамбазки: Има огромен проблем с нелегалните имигранти

„Превратно е представена ситуацията със семейството от Сирия, което срещна отпор да бъде настанено в Елин Пелин“.

Това каза евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по бТВ, цитиран от официалния сайт на ВМРО.

Той е и кандидат за народен представител в две от листите на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ – в Габрово и в 24 МИР София.

Коментарът му бе по повод опита на медията да противопостави „дървените шопи от Елин Пелин“ на „добрите бежанци“.

„Снимате две семейства, но не снимате сиропиталището в Доганово, където от Държавната агенция за бежанците непрекъснато водят там лица на неустановена възраст, с неустановени имена, за които твърдят, че да непълнолетни или малолетни момчета. Всичките до един са от Афганистан и на видима възраст 18-20 години. Затова са притеснени и кметът, и хората от Елин Пелин“, каза Джамбазки.

„Тези случаи целят да покажат колко сме лоши и нетолерантни ние, българите, но в никакъв случай не показват основата на проблема – хората ги е страх. Не видях да давате репортаж от Лъвов мост или малките улички около „Мария Луиза““, заяви евродепутатът.

Той обвини и водещата, че се опитва да стигматизира жителите на Елин Пелин, въпреки че дори не е стъпвала там.

„Защо не пускате репортажи от Лъвов мост, а се опитвате с две грозни сцени да внушите настроения срещу хората в Елин Пелин и Белене“, запита той.

Проблем с нелегалните имигранти има и той е огромен, категорично заяви Ангел Джамбазки и обясни, че това поражда тези настроения в обществото.

В защита на кмета на Елин Пелин, който е избран с подкрепата на ВМРО, Джамбазки каза, че Ивайло Симеонов е доцент, преподавател, човек, доказал се пред избиратели си.

„Той е добър кмет, защитава волята на своите съграждани, данъкоплатци и избиратели, защото вижда как държавата се опитва да пробутва на територията на Елин Пелин хора с неустановена самоличност и възраст“, посочи евродепутатът.

Той даде пример и за случая в Широка лъка, където първо се е говореше за бежанци деца, после пораснаха до момчета, а накрая се оказаха 20-годишни.

„Взривилият се в Германия „бежанец“ първоначално е минал през лагера в „Овча купел““, напомни Джамбазки.