Джамбазки: Проваленият модел на интеграция заплашва основите на държавата

Проваленият модел на интеграция на циганите заплашва основите на българската държава. Все повече ще има поколения, които са готови да убият дете с брадва, защото смятат, че това е битов скандал, заради семоизолирането си от обществото и заради омразата и гнева, които се трупат в гетата.

Това заяви в „Събуди се“ по НОВА Ангел Джамбазки – заместник-председател на ВМРО и български представител в Европейския парламент.

Причината за провала е сбърканият модел за изграждане на гражданските различия в обществото в Европа. Затова виждаме и това по улиците. Всъщност тези хора не се променят, а иска да променят теб, коментира той.

Не може да се каже колко пари точно са похарчени за т.нар. ромското включване. Работещият модел на вписване на гражданите в обществото минава през желание и образование, подчерта евродепутатът.

Джамбазки добави обаче, че има и много български граждани от цигански произход, които са се вписали в обществото и не могат да се различат.

Тенденцията е времева и географска. Където има по-голяма концентрация на гета нападенията ще зачестяват, прогнозира евродепутатът.

По думите му, трябва да признаем, че има такъв проблем, а той ще става все по-етнически.

Ангел Джамбазки отрече умишлено да не се решава този проблем от политиците заради дивиденти.

Става дума за политическа импотентност и нежелание да се реши този проблем. Нужно е тези, които не желаят да спазват закона, да усетят законната репресия – да им се разрушават незаконните къщи и да се изселват. Крайното решение е да няма гета, те да се премахват и тези хора да се разселват между нормалните граждани. Така ще им се наложи да се интегрират. Нужна е ефективна наказателна процедура. Повечето от тези хора са с множество криминални прояви. Аз съм привърженик на връщането на смъртното наказание, заяви още Джамбазки.

Източник: djambazki.org