Джамбазки: Трябва да има възможност всеки неосъждан българин да притежава лично оръжие за самозащита

„Трябва да се разширят и пределите на неизбежната отбрана. Да има възможност всеки пълнолетен, здрав и неосъждан българин да притежава лично оръжие за самозащита. Трябва да има възможност за доброволни отряди, както и местното население да се организира и защитава“.

Това заяви по Нова телевизия заместник-председателят на ВМРО, член на Европейския парламент и кандидат за народен представител в 24 МИР – София и в 7 МИР – Габрово Ангел Джамбазки.

„Безспорно битовата престъпност, която в голяма степен е етническа, е един от най-големите бичове на малките населени места. Отказът на държавата да брани гражданите е буквално форма на геноцид. Справянето с битовата престъпност не е сложно, просто трябва последователност. Нужна е повече полиция, промяна в наказателното законодателство, за да не могат извършителите да се измъкват“, каза Ангел Джамбазки.

Според него корупцията е причината, поради която българите оценяват живота си като лош. Трябва да се спазват законите, както и да има промени в съдебната власт, допълни той.

По повод проблема с нелегалната имиграция, Джамбазки заяви, че е нужна политика на отблъскване, както и трябва да бъде доизградена и граничната ограда.