Джипът, убил Милен Цветков – купен най-вероятно с пари от европейски програми

Джипът, който причини тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, най-вероятно е бил купен със средства, усвоени по европейски програми.

Това стана ясно от информацията, съобщена от БНТ, според която автомобилът, шофиран от 22-годишния Кристиан Николов, е собственост на фирмата на неговата майка – Десислава Пешева, а младежът получил возилото като подарък за своя абитуриентски бал.

Фирмата не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но въпреки това е усвоила половин милион лева средства по европейски програми. Майката на водача на джипа-убиец пък е съдружник на Миню Стайков и управлява компанията му за винопроизводство в Карнобат. Започва проверка на всичките й финансови активи.

От БНТ съобщиха още, че във видео, заснето година по-рано и качено в онлайн платформа за видеосподеляне, се вижда как автомобилът, причинил катастрофата, преминава на червен светофар на ключово кръстовище в района на НДК.

Трагичният инцидент, в който загина журналиста Милен Цветков, стана снощи малко след 18 ч., на кръстовище в столичния квартал „Хладилника“, близо до голям търговски център. Милен Цветков е издъхнал в линейката на път към „Пирогов“.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата, ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури.

Очаква се до часове на 22-годишният Кристиан Николов да бъде повдигнато обвинение. Според източници на БНТ, той ще бъде задържан за 72 часа, а от прокуратурата ще поискат неговия постоянен арест.

Източник: Монитор