Джордж Сорос: Аз плащам – аз избирам!

Джордж Сорос спонсорира Демократическата партия в САЩ

През 2003 година Джордж Сорос решава да стане спонсор на Демократическата партия в САЩ. През същата година в интервю за The Washington Post Джордж Сорос заявява, че ще заличи Джордж Буш от политиката независимо на каква цена и ако трябва ще вложи всичко, което има.

В интервюто заявява още, че САЩ не може да налагат демокрацията с воденето на война, понеже демокрацията е волята на народите по света за свобода. Така Джордж Сорос допълва, че в страните с недемократичен режим може да бъде въведена демокрацията по мирен път чрез протести, демонстрации и революции ако се налага.

2003 е и годината, когато Джордж Сорос става основен спонсор на стотици мозъчни тръстове (think tanks) или наричани още „аналитически центрове, „фабрики за мисли“. Някой от по-известните създадени през тази година са Център за Американски Прогрес (Center for American Progress),  Америка, да вървим заедно (America Coming Together) и движението Напредване (Моve On). Според официалните данни по това време е финансирал общо 527 мозъчни тръстове, групи, организации и движения на територията на САЩ.

Всичките тези мозъчни тръстове, групи, организации и движения са имали за цел да подкопават кандидатурата на Джордж Буш на президентските избори през 2004 година и в същото време да засилват позициите на демократите.

Въпреки големите усилия Джордж Буш през 2004 година е преизбран отново за президент на САЩ, но Джордж Сорос не се отказва от идеите си. Той започва още по-настървено да се противопоставя на политиката на Джордж Буш. Обвинява администрацията на Буш, че води една погрешна политика на война срещу тероризма, която е контрапродуктивна и води до много невинни жертви.

Джордж Сорос се налага в Демократическата партия на САЩ

През 2004 година Лорънс Рокфелер умира. Той е един от основните спонсори на Демократическата партия и поддръжник на Хилъри Клинтън. Според редица източници именно тя дължи кариерата си при демократите, както и членството си в групата „Билдерберг“ на него.

След тази загуба, позициите на Хилъри Клинтън намаляват, а от това се възползва веднага Джордж Сорос. Започва едно съревнование между Джордж Сорос и Хилъри Клинтън, което завършва с нейно поражение през 2006 година с налагането на Барак Обама за кандидат-президент на президентските избори през 2008 година. По неофициални данни Джордж Сорос е заявил на Хилъри Клинтън: „Аз плащам – аз избирам!“

През 2008 година Барак Обама печели президентските избори в САЩ и става президент, а на Джордж Сорос му се отваря пътя за постигането на целите си, не чрез войни, а чрез революции.

Джордж Сорос предизвиква революции по света

През 2010 година мозъчните тръстове на Джордж Сорос заедно с ЦРУ успяват да задействат големи протести в редица държави, като Тунис, Алжир, Либия, Египет, Ирак, Йемен, Бахрейн, Сирия и др. Мащабните протести известни като „Арабската пролет“ довеждат до огромни кръвопролития, нечуван хаос и тотална разруха в тези страни.

През 2011 година се създава движението Окупирай Уолстрийт (Occupy Wall Street movement), което по неофициални данни е спонсорирано от Джордж Сорос. В анализ на Ройтерс се посочва, че зад това движение по всяка вероятност стои Джордж Сорос, а целите на движението в общи линии съвпадат с тези, които преследва милиардерът.

През 2014 година в Украйна се извършва революция и Джордж Сорос заявява по CNN: „Аз съм горд с моите фондации действащи на територията на Украйна, които помогнаха на страната да извоюва своята независимост от Русия“.

През 2015 година Джордж Сорос води яростна кампания против Русия и заявява: „Европа трябва да се събуди от сън, понеже е нападната от Русия“. Той се обявява за налагане на още по-големи санкции, както и създаване на коалиция против Владимир Путин.

Към днешна дата Джордж Сорос е обединен с Хилъри Клинтън и възнамерява да продължи политиката си на враждебност към Русия, ако тя стане президент на САЩ.