Джордж Сорос с нов опит да разкара Доналд Тръмп от президентския му пост

Медиите в САЩ са против Доналд Тръмп

След като протестите срещу избирането на Доналд Тръмп за президент не успяха да станат масови, сега се прибягна до нов вариант.

Списание Time излезе със заглавие „Електорите са предназначени да спрат демагозите като Тръмп.“

Неговият пример бе последван от влиятелния списание The Atlantic: „Значението на електорите – да предпази от това хора като Тръмп да станат президент“.

Вестник The Washington Post публикува статия, озаглавена „Конституцията позволява електорите да избират президент, той трябва да бъде Хилъри Клинтън“.

Доналд Тръмп спечели 306 електори срещу 232 при Хилари Клинтън. За избора на президент са необходими 270.

Зад кулисите се вихри неимоверен натиск и опити за покупка на електори. Засега се знае, че 6 от тези, които би трябвало да гласуват за Тръмп, са отказали да пуснат такъв вот.

Обаче този задкулисен сценарий явно не върви.

– Ако това се случи, Клинтън в такива обстоятелства няма да може нормално да изпълнява функциите си на президент – счита Ричард Вайц, директор в Центъра за политическо-военни анализи на института Хъдсън. Повечето американски политолози са на същото мнение.

Според мен при подобен сценарий САЩ ще преживеят нещо като революция. Явно и демократите така са преценили.

Затова се иска преразглеждане на резултатите от изборите в три доскоро „демократически“ щата – Уисконсин (10 вота), Мичиган (16 вота), Пенсилвания (20 вота). В Уисконсин повторното преброяване вече е започнало. То е инициирано от Джил Стийн, кандидатката на Зелената партия. Тя има под 1% от гласовете и може би изпълнява чужда поръчка.

Щабът на Хилари Клинтън, която иначе призна резултатът от изборите, ще се включи в това преброяване, за да „защити интересите на избирателите“.

Разчетът е, че тези три щата, ако се стигне до евентуално преразглеждане на резултатите, ще изберат Хилари Клинтън за президент.

Иначе в национален мащаб Клинтън има по неокончателни данни и различни източници около 2,5 млн. гласа в повече от Тръмп.

Но данните сочат, че този резултат практически е заслуга само на един-единствен щат в САЩ. Той е Калифорния, където тя получи убедително 2 пъти повече гласове и спечели 4 186 934 гласа отгоре над тези за Тръмп.

Григор Лилов, Фейсбук