Днешната политическа класа е изчерпала своя ресурс и трябва да понесе наказателна отговорност

Довчера бяхме единомишленици! Дори повярвахме, че сме приятели. Няма да посочвам имена, защото всички са известни личности, бъдещи „паши на румелийския еялет“.

Свързваше ни убеждението подкрепено с всеизвестни и не толкова известни факти и обстоятелства, че България се управлява от мафия и тя е политическа. В този „приятелски“ кръг имаше лица с всякакви политически възгледи, но до един изразяваха мнение, че днешната политическа класа е изчерпала своя ресурс и трябва да понесе наказателна отговорност.

С много от тези приятели се разминавахме на вратите на телевизионните студия, премръзнали рано от студ или задушени от жега, но целта ни беше една – слагане край на статуквото! Всеки разполагаше с различни доказателства за мафиотската същност на това статукво, преминаващо през всички основни и сателитни политически субекти. Срещахме се, обменяхме информация, идеи или просто пиехме кафе доволни от усещането за съмишленик и верен другар в тежки изпитания. В същото време се съмнявахме в лоялността си, чистотата на порива и възможността да бъдем посечени от интриги и задкулисни хватки. Плачехме и се смеехме!

Днес всички, без нито едно изключение се вписаха в депутатските листи на статуквото! Точно на онова нещо, срещу което бяха непримирими. Легитимираха с присъствието си всичко онова, което наричаха дяволско изчадие.

Всички е било илюзия! Целта им е била да се сдобият с власт и много пари, каквато е целта и на самото статукво. А точно това статукво знае как да употреби и изхвърли като парцал помияра. Пред този опит, уличното куче е безсилно.

Останахме двама войника – аз и Веселина Томова. Сигурно и ние сме имали добри предложения да се наредим на топло!? С всичките си различия и единомислие, но готови да платим цената на унижението, счупените от скърцане през нощта зъби и амбицията все пак да остане някой на барикадата. Зная, че революцията изяжда своите деца по подразбиране и всеки предполага развръзката, но на всички мекерета ще кажа само едно:

Започнах войната сам и сам ще я спечеля! Запомнете това днес, когато думите ми изглеждат почти нелепо. Това ще е последният ви урок от мен…

Николай Марков, Фейсбук