До, омразните ни политици

Здравейте български политици – крадци, здравейте далавераджии.

Всяка сутрин гледайки омразната муцунка на някой от вас, се сещам за порове, лисунгери, къртици, щрауси и кукувици , защото вие сте олицетворение на точно тази част от биоразнообразието на планетата Земя.

Вие сте порове, защото вече 20 години осмърдявате всичко до което се докоснете, и го осмърдявате толкова добре, че никой след вас не иска и да чуе за него. Никой, който цени благодатните аромати и му е чиста душата.

Вие сте лисунгери, защото постоянно хитреете и се озъртате да откраднете още нещо, да унищожите още нещо – било то и кокошарник, който няма да ви храни дълго, но за сметка на това ще ви направи доволни, че сте го унищожили.

Вие сте къртици, защото виждате само на тъмно и светлите дела в полза на хората ви ослепяват, затова предпочитате да се движите на тъмно в подземният свят на задкулисните ви договорки и само от време на време да си показвате грозните хитри муцуни на повърхността да видите случайно, дали пък няма да се сблъскате с някоя огромна планина от камък.

Вие сте щрауси, защото предпочитате да си заврете главите надълбоко в пясъка и да си покажете големи дупета, вместо да решавате проблемите с главите си, вие самите за 20 години се превърнахте в дупета, но такова животно дупе все още няма, но явно ако сте още 20 години политици може и да се появи.

Вие сте кукувици, защото само кукате и се чудите в чие гнезденце да се наместите, без да ви е грижа, че това не е вашето място и не заслужавате да сте в това гнездо. А ако има нещо лъскаво за прибиране, за вас кукувците ще е още по – добре.

Защото, Вие господа политици в България отдавна нямате връзка с главния мозък и вече дори не се правите на луди, а директно направихте хората да си говорят сами.

И тук отново искам да ви кажа, Омразни сте ми – заради делата ви. Не само на мен сте ми омразни, омразни сте на повече от четири милиона Българи, които не вярват на политици и партии и ще дойдат скоро да ви го покажат нагледно, плюейки в лицето ви…

Не ми вярвате, нали?

Е ще се наложи скоро да ми повярвате, господа политици, защото хората вече започнаха да вярват на себе си…

Атанас Калев, Един от многото