До Президента на Република България: ГДБОП злоупотреби с правомощията си, за да упражнят политически натиск

До Президента на Република България, Г-н Румен Радев.

Уважаеми, Г-н Президент,

Бих искал да Ви сезирам в качеството Ви на държавен глава, главнокомандващ и председател на консултативния съвет по национална сигурност на Република България, изпълнявайки конституционните си задължения по чл. 59 от Конституцията, като гражданин по следният въпрос:

Вчера, 15 август 2017 г., в електронните медии и в социалните мрежи бе разпространена информация, за действията на служители на Главна Дирекция за Борба с Организираната Престъпност (ГДБОП), злоупотребили с правомощията си, възползвайки се от същите, за да упражнят политически натиск, чрез психологически тормоз и опит за сплашване над редови български граждани, нарушавайки правата му за свобода на мнение и слово, гарантирано му по Конституция и от Конвенцията за правата на човека, подписана и ратифицирана от България.

Моля да разпоредите проверка.

Смятам, че използването на звена от държавните служби за политически репресии са заплаха не само за самите устои на демокрацията и държавността в България, но и като предателство към суверенния български народ. Още повече, че тези действия са разпоредени от управляваща партия с цел трайно узурпиране на властта, което граничи с тирания!

Използвам случая да ви напомня, че чл. 59 от Конституцията не прави разлика в своята втора част, за ранга и длъжността на предателите на Отечеството. Когато управляващ извършва държавна измяна и предателство към Родината, неговата вина е многократно по-голяма от тази на редовия гражданин и също би трябвало да бъде призован да отговаря пред закона.

Считам за необходимо да Ви изтъкна, че Държавната Агенция по Национална Сигурност (ДАНС), се е превърнала с течение на времето в репресивен апарат на управляващите спрямо суверенния народ. Това жалко и унизително положение в което е превърната, от орган отговарящ за националната сигурност – в политически жандарм, не бива и не трябва да продължава.

Смятам, че ДАНС трябва да мине под прякото разпореждане на президентството, да бъде оздравена, за да служи на България, а не на нечии политически или антибългарски интереси.

Обръщам се към Вас не само, като наш държавен глава, но и като офицер, заклел се във вярност на нашата изстрадала и предадена Родина, с молба, да извършите необходимото за да защитите нашият народ и да се възцари справедливост, която би заздравила устоите на държавния суверенитет на България!

С уважение: Владислав Вълканов