Добре, че беше този шум по света, да погледнат към България, да осъзнаят какъв ни е премиерът и защо го търпят безкритично

Остър пост публикува в социалната мрежа Фейсбук журналистът Иван Бакалов.

Поводът е международният отзвук за убитата журналистка Виктория от Русе, съобщава Petel.bg

Ето какво написа той в профила си:

„Шумът в западните медии за убитата журналистка не е толкова поради това, че някои българи го представят изопачено пред чуждите журналисти.

Тази истерия я има, слушах на протеста пред съдебната палата някаква кукувица как говори през западна телевизия – „Ние се страхуваме да излезем на улицата, вече се страхуваме и вкъщи“. Описва България. Това влиза в тв новини на Запад.

Но там случаят им пасва на шаблона – убита журналистка, разкриваща злоупотреби с еврофондове. Защото това са нагласите за България, такова впечатление сме оставили, макар мъдрият Борисов да ни управлява вече 10 години и да си избира главен прокурор. Хеле пък английският печат – направо му идва дюшеш. И да не е така, така ще го напишат. И никой да не им го е казъл, сами ще го нагласят. Както и стана.

По принцип на Запад са чувствителни, когато има убит журналист. Нашите дебелаци за нищо го нямат, добре че беше шумът по света, малко да погледнат към България, да осъзнаят още веднъж, какъв ни е премиер и защо, аджиба, го търпят безкритично. Сега им се изежи, да се покаже в пълния си блясък“.