Добре сме! Притрябвали са ни Фолксваген. На нас не ни трябват заводи, трябват ни кръчми!

Наистина не мога да разбера целия този негативизъм в България.

Аман от мрънкачи ей!

Дайте с кафето да ви обясня някои неща от миналата седмица.

Каква е тази врява от тези туристи, които били нападнати от някакъв управител на хотел в Слънчев Бряг. Бил ги ритнал, бил им казал, че са джипси. Ама нали искат да усетят местната култура, това е нашият уникален туристически продукт, иначе навсякъде могат да те обслужват с уважение и усмивка. А и управителя каза, че момчето не замахнало с крак, ами просто се подхлъзнало – аз лично му вярвам!От сериозни източници, изтече информация, че Фолксваген ще избере Турция пред България да построи завода си за 1.3 милиарда, където ще работят 5000 души и ще се произвеждат 350 хиляди автомобила годишно.
Ама аз съм шокиран честно!
Тези немци явно хич не разбират от бизнес. А кво ми пука за тях, наскоро кметът на Варна примерно ряза ленти и откри офис на Кока Кола с цели 80 работни места. Добре сме! Притрябвали са ни Фолксваген. В най-лошия случай Домусчиев ще вдигне един завод и готово.

 А и честно казано на нас не ни трябват заводи, трябват ни кръчми!

За първите четири месеца на годината преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в България са отрицателни в размер на 55 млн. евро. Т.е. повече чужди капитали са напуснали страната, отколкото са се влели.
Ама за какво са ни чужди капитали, не мога да разбера, имаме си наши достатъчно големи инвеститори – Гинка, Пеевски, Гергов. Притрябвали са ни чужди!

Бате Бойко на официална среща със сръбският премиер се справи блестящо и показа класа отново.

Цитирам “И целото КПП го праим в момента…да може да си ходят наште на нова година у Белград да си къркат”

На такава класа и такъв изказ биха завидяли и Чърчил и Рузвелт. Другите – попивайте и се учете!

И за финал една наистина страхотна новина – Джена има нова песен!

Приятен уикенд приятели!

PS. За неразбралите – поста е саркастичен

Кирил Симеонов, Фейсбук