Доган гневен: Не се занимавайте с мен! Не ме разследват! Няма да ме арестуват!

„Защо ме забъркват във всички проблеми на държавата, от пет години аз не съм в реалната политика“.

Така отговори почетният председател на ДПС Ахмед Доган на въпрос на Епицентър.бг дали знае за готвено разследване срещу него и за евентуален негов арест.

Тези слухове, които от няколко дни вървят в медии, контролирани от Цветан Василев, за голяма изненада не бяха отхвърлени от шефа на Бюрото за контрол върху СРС-та Бойко Рашков. В ефира на Нова тв тази сутрин Рашков заяви буквално: „Възражда се идеата за възобновяване на разследване на някои политически лица от ДПС, дори срещу лидер от ДПС“, отговаряйки на въпроса на водещата Ани Цолова дали са верни слуховете за разследване и дори арестуване на Ахмед Доган.

„Кой ги измисля тези работи? За какво да ме арестуват? За какво да ме разследват? Няма новини през лятото! Дайте им новини!“, каза още почетният председател на ДПС. Той подчерта, че цялата тази истерия, в която няма нищо вярно, е започнала от един бургаски сайт, за да се отклони вниманието от истинските проблеми в държавата. „Не се занимавайте с мен!“, посочи още Доган.

Той коментира лаконично и отнетия допуск до класифициррана информация на зам.-шефа на Бюрото за контрол върху използването на СРС-та Георги Гатев, за когото Бойко Рашков публично заяви, че е кандидатура на ДПС. „От медиите научих за този отнет допуск, нямам нещо общо с това, Гатев е уважаван юрист и експерт“, бяха думите на Доган. И отново многозначително повтори: „Не се занимавайте с мен, гледайте държавата!“

Почетният лидер на ДПС отхвърли още една версия, която също живее в публичното пространство – за разногласия в ДПС и за конфликт между него и Делян Пеевски. „И това не е вярно, както всичко, което напоследък се пише за мен!“. На въпроса – възможно ли е „аферата „Георги Гатев“ да е удар на Пеевски срещу Доган“, почетният председател на ДПС буквално се изсмя и заяви, че искрено се забавлява с тези конспиративни теории, с които се пълнят медиите в лятната жега.

Валерия Велева, Епицентър.бг