Дойче Веле удариха в земята руската пропаганда. Крахът на българското село бил планиран в Москва

Дойче Веле удариха в земята руската пропаганда. Крахът на българското село бил планиран в Москва. Села изчезвали от картата заради Москва и т. н. Имало невиждани темпове на обезлюдяване. Докарали я дотам, че през 80-те селото в БГ минало изцяло на дотации. Боже, да не би селото на страните в ЕС да не е на дотации?

То, че при соца имаше проблеми със селско стопанство, недостиг на храни и тодорживкови идиотски концепции, имаше. Но каквото изчезване и обезлюдяване настъпи след 1991 г., няма такова по света. Няма такива реформи като у нас, вместо да се подобри селското стопанство, буквално го закриха, ликвидация, с ликвидационни съвети.

В БГ гледаха 10-11 млн. овце, сега гледат 1,3 млн., износ на агнешко на няколко континента, сега внасяме и от Нова Зеландия. Милиони литри вино за Западна Европа, сега почти нищо. А за зеленчуци и плодове… От износител, България стана вносител. И чесънът е от Испания, Китай, картофи от Египет, Франция и т. н. Български плодове вече почти не се виждат на пазара.

Ама Дойче Веле трябва да ни обясни научно за ръката на Москва. Странно как се превръщат в огледален образ на руската пропаганда.

Иван Бакалов, Фейсбук

Бих завършила поста на Иван Бакалов с „огледален образ на съветската пропаганда“.

Съвременна Русия хич не я разбира пропагандата. Има доста пропуски. Половината медии в Русия са антипутиновски и даже антируски. В това отношение Западът е стигнал пределите на оруеловска антиутопия… Всепоглъщаща, всеобхватна, абсурдна, идиотска, подценяваща интелекта пропаганда…

Калина Андролова, Фейсбук