Дойче веле: „Той е големият герой“: в Германия издават книга с речите на Зеленски

В Германия издават книга с 20 речи на украинския президент Зеленски, държани непосредствено преди и след руската нападателна война срещу Украйна.

„Зеленски е главният герой на съпротивата“, пише издателство „Улщайн“.

В края на месец май берлинското издателство „Ullstein Verlag“ ще издаде избрани речи на украинския президент Володимир Зеленски на немски език – 176 страници с твърди корици. Заглавието гласи: „За Украйна – за свободата“.

Печалбите от продажбата на книгата, която ще струва 10,99 евро, ще бъдет дарени на организация, основана по инициатива на украинското посолство в Париж в подкрепа на украинците. Книгата ще съдържа текстове от 20 избрани речи на украинския президент.

„Володимир Зеленски стана главният герой на съпротивата срещу руското нахлуване през февруари 2022“, пише в описанието на книгата на сайта на издателството. нападението на Путин разрушава не само Украйна, а заплашва и европейските демокрации. „В своите речи пред украинския народ, но и пред други политици и граждани от други страни, дори и пред руснаци Володимир Зеленски се представя като убеден защитник на страната си и на ценностите, които са застрашени именно от тази нападателна война: свобода, демокрация и човечност.“

Източник: Дойче веле