Докато не притесним управляващите в бърлогата им, те ще продължават да правят каквото си искат

Добро утро, българи.

Зимата дойде ведно с високите цени и нашето недоволство. Важното е в сърцата ни да гори огън, който да ни топли.

Студът донякъде ще охлади желаещите да протестират, но пък на останалите ще втълпи, че мирните разходки в кучешкия студ не са добро решение.

И още веднъж се надявам да бъдем народ, а не тълпа. Да разберем, че проблемите във властта се решават в центъра на властта – в София пред Народното събрание и Министерски съвет, а не на 300 километра оттам.

Докато не притесним управляващите в бърлогата им, те няма да се впечатлят и ще продължават да правят каквото си искат.

А в момента Боку-Слънцето си подготвя оставката с цел да се върне след избори на бял кон. И колкото повече хора го осъзнаят това, толкова по-резултатни ще бъдат действията ни.

Исканията, отново и отново и отново повтарям, трябва да бъдат първо за промяна на Изборния кодекс, въвеждане на активно избирателно право, граждански квоти във ВСИЧКИ изборни комисии, за купуване на гласове незабавен съд и конфискация на имуществото /да видим ще посмеят ли/, много много промени, които да гарантират горе-долу честни избори. Защото сега Цветанов просто ще си ги нареди, а ние като излъгани камилчета ще се чудим къде пак сбъркахме.

Искане за свикване на Велико Народно събрание за промяна /или направо нова/Конституция, с гаранции за разделението на властите, върховенство само на българските закони, независимост на съдебната система, избор на полицейски шефове и прокурори, пряк избор на народен защитник с право на вето и законодателна инициатива, президентска република, намаляване броя на народните представители.

И можем да ги накараме. Престанете с разходките И ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!! Както го правят гърците, французите и навсякъде, където има демокрацията, която ние искахме, но не получихме. Защото тя не се дава на тепсия, А СЕ ИЗВОЮВА И ТО НЕ С „НЕЖНИ“ РЕВОЛЮЦИИ!

Нежните революции са за джендърите и обикновено резултатът е, че им го…на два ката, както направиха с нас последните десетилетия.

Време е да разберем, че сме народ И ИСКАМЕ ПРОМЯНА И НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДА ЖИВЕЕМ ПОВЕЧЕ ТАКА!

А който го е убила системата, да си вземе душ, да си увие знамето като хавлия и да лежи на дивана и да чака…..

Революцията променя бъдещето. Другото са еврог@йски истории.

Елена Гунчева, Фейсбук