Докога ще се храните с глуповати идеологии, а ще умирате в нищета и бедност?

Една от предпоставките за просперитет на държава е политическия морал. Както и културата на нацията да устоява собствените си интереси, нерядко в конфликт със собствените си политици и държавници. Последните, често са заложници на по-сложна международна конюнктура! И понеже, когато воюва истински войник, той трябва да се държи като такъв, нека продължим по същество.

Това, което президентът Радев, услужливо задържа като решение и предстои да ни бъде стоварено върху главите, е увеличението на газта с 30%. От това ще поскъпне абсолютно целият ни живот и качеството му ще се намали не в проценти, а в пъти. Държавническото поведение е, това да бъде спряно, поради липса на всякаква икономическа обосновка за предстоящият удар срещу качеството на живот на българските граждани. Уви, поведението на Държавната Комисия, а и на самият президент-премиер, е меко казано неморално!

Да видим евентуалните причини. България получава природна газ единствено от Русия. В целият ЕС ние сме единствените заложници на абсолютен монопол и зависимост, която на практика е заплаха за националната ни сигурност. Защо? И до сега няма причини да е така, още повече, че всеки от нас е убеден, че колкото повече доставчици, толкова повече конкуренция на цените. Навсякъде другаде е така. Кой, обаче, има интерес да държи цялата държава, в хватката на единствен доставчик? Кой държи 27 години поред България в пълна зависимост от енергоизточници? Кой и защо? Това е цяла система с всички подсистеми от мафиотска мрежа/вътрешна и външна/, която източва целият национален капитал, чрез изкуствено поддържане на монополи, в целия икономически спектър. Политиците са само предните лица и в тази мрежа има такива от всички партии. Целта е една – чрез зависимост в пълен контрол!

Не разделяйте политици и държавници на леви и десни, когато става дума за хватка, в който те самите са джуджета. Председател на Комисията днес е „десен“ човек, нали? А ако бъде ляв, какво ще се случи!? Той ще застане ли срещу чудовище? Разбира се, че отговорът е не.

За нас какво остава! Да плащаме каквато цена ни определят те. Ние сме отвлечено общество, получаващо пари от ЕС под различни форми, които трябва да бъдат взети, по всякакви начини. И където да бръкнете, ще се покажат главите на едни и същи хора. Докога!?

Докога ще се храните с глуповати идеологии, а ще умирате в нищета и бедност…? Този въпрос, нито един политик няма да ви го зададе…

Николай Марков, Фейсбук