Докъде се докарахме! Циганин в 7-ми клас не знае коя е столицата на България (ВИДЕО)

В социалната мрежа „Фейсбук“ хората са възмутени от видео клип, където момче в 7-ми клас от ромски произход не знае коя е столицата на България, не знае колко пръсти има на ръцете и краката си и не знае колко прави 2+2. Хората се питат как това момче е стигнало до 7-ми клас, като не знае съвсем елементарни неща, които се учат в първите класове.

Цвета Кирилова пита в своя Фейсбук Меглена Кунева, как това дете от ромски произход ще бъде стимулирано срещу 30 евро да научава повече от демонстрираното?

„Искам да зная, защо това дете в 7 клас не знае да смята, не знае азбуката и не знае коя е столицата на България? Искам да зная, как точно с престъпната програма на Меглена Кунева – „Стани двойкар, вземи стипендия от 30 евро всеки месец“, това дете с пари на ръка ще научи нещо повече от демонстрираното? Питам МОН, как това дете стигна от 1 до 7 клас, кой му писа оценки за успешно завършена степен на образование и докога тази престъпна схема в МОН – „Парите следват ученика“ ще продължава?!“, пита възмутено Цвета Кирилова.

Това съвсем не единичен случай, а в страната голяма част от ромските ученици са с подобно ниво на знания. Повечето от тях ги пускат да минават, въпреки че те нямат и елементарните познания. Така излиза, че ромските стипендии на Меглена Кунева ще бъдат раздавани на роми в 9-ти клас, които могат поне да смятат колко прави 2+2.